Linja ajrore Buxheti hungareze Wizz Air u themelua në vitin 2003, baza më e madhe ajrore të aeroportit polak Katowice. Të tjera Baza Ajrore është e vendosur në Budapest, Sofje, Bukuresht, Kiev, Timishoara, Londër dhe më në fund në Pragë, i cili është veçanërisht për udhëtarët çeke shumë interesante. Machine Wizz Air zalétají dhe aeroport Brno - Tuřany.

Linja ajrore me kosto të ulët Wizz Air është përdorur aeroportet në vend më të vogla, në sajë të konkurruar me transportuesit e tjera ajrore me sukses. Flota e flotës së saj përbëhet tërësisht nga këmbë nga prodhuesit Airbus version A320-200.

Koha dhe distanca e mesme, sidomos pas Evropa është Wizz Air për shkak të çmimit të tij është zgjedhje shumë tërheqës.